Thursday, December 30, 2010

Vihadebästkollpå2010quiz

29/12 Martin, Johan och Camilla tog sig an Neil "the Real Deal" Harveys 2010-quiz. Mats hade anmält förhinder i form av svärmors födelsedag och Anders hade järna(!) kommit om han hade varit i stan. Quizzen var alltså en återblick på året som gått. Många frågor var väldigt enkla, t ex "vilka två länder möttes i VM-finalen i fotboll?" och "vad är Eyafjallajökull?" Sportfånarna Martin och Johan chansade på att Tyskland tagit flest medaljer i vinter-OS (rätt svar:USA) och missade också att det var Rafael Nadal som vann Wimbledon (Federer åkte ut mot Berdych i kvarten). Däremot lyckades vi med konststycket att pricka in att Storbritannien tog en medalj i Vancouver och att de genom historien tagit fem dito i vinter-OS.
Enligt Wikipedia har Storbritannien dock tagit 22 medaljer....


Chansningarna på Kate Perry och Rihanna som artisterna bakom två av 2010-års största hits var inte heller dåliga. Däremot hade vi inte koll på att det var koppar och guld som bröts i en viss chilensk gruva. Kvällens roligaste ögonblick utspelade sig i samband med sista frågan där vi skulle lyssna på fyra intron från olika tv-serier och identifiera dels serien och dessutom namnet på en skådespelare från samma serie som lämnat oss under året. Alla lagen i biblioteket var dock överens om att fem intron spelades. Neil förklarande med stigande irritation att han bara spelade fyra ("I know because my hand was on the ipod!"). Så småningom kom vi fram till att ett av introna (Mission Impossible) innehåller en paus som kan tolkas som en övergång till nästa intro.

Vi landade på finfina 24 p, vilket visade sig räcka till säsongens första seger!/Johan

2 comments:

  1. Märker till min förfäran att pappaskämten sprider sig som en farsot genom laget.

    ReplyDelete
  2. Vi måste vara starka och stå emot, Martin. Jag är så klart immun för jag är kvinna, men du är den siste komiske utposten.

    ReplyDelete